Als je gaat renoveren, is het logisch om dat meteen maar goed te doen. Maar wat is goed? Dit heeft alles te maken met de toekomstverwachting van je huis; hoelang wil je er nog blijven wonen, en hoeveel van je investering denk je later bij verkoop van het huis weer terug te verdienen.
In dit verband is het ook goed om het overheidsbeleid erbij te betrekken. T.a.v. nieuwbouwwoningen heeft de overheid de energie-prestatie-eisen tijdens de laatste 15 jaren al dusdanig opgeschroeft dat deze vanaf 2021 al bijna-energie-neutraal-gebouwd worden; dat wil zeggen dat nieuwbouw per jaar bijna evenveel energie opwekt als dat het aan energie verbruikt.
T.a.v. bestaande woningen wil de overheid datzelfde energie-prestatie-niveau in 2050 bereikt hebben. Nog onduidelijk is of en in hoeverre dit financieel gestimuleerd gaat worden met subsidies en/of voordelige leningen om de noodzakelijke energiebesparende maatregelen te financieren.
Alleen de CV-ketel vervangen door een warmtepomp is niet voldoende. Er zullen meerdere maatregelen noodzakelijk zijn, niet alleen installatie-technisch maar ook bouwkundig. Er zijn allerlei energiebesparende maatregelen denkbaar. Duidelijk is dat de investering aanzienlijk zal zijn. Alleszins zaak dus om goede afwegingen en verstandige keuzes te maken. Maar wat is het duurzaamst? Die vraag beantwoorden wij graag!
De duurzaamste energie is die je niet verbruikt en dus bespaart; die hoef je niet op te wekken en niet te salderen of op te slaan. Net als bij nieuwbouw zorgt ook bij renovatie het isoleren van de gevels (de schil) voor een enorme besparing op energiekosten. En ook op je investeringen in installaties die maar een beperkte levensduur hebben.
Een professioneel geïsoleerde schil zal de energiekosten van een huis enorm verminderen, en kan het uiterlijk van een huis flink verfraaien. Door zo’n investering stijgt de (verkoop-)waarde van je huis aanzienlijk. Voor de buitenafwerking zijn er diverse materialen en kleuren te kiezen en dus zijn er architectonisch en esthetisch ook veel mogelijkheden om de woning tegelijk ook van een mooi eigentijds uiterlijk te voorzien.
Schilrenovatie is een flexibele werkwijze. De gevel- en dak-elementen worden in onze fabriek geprefabriceerd en worden prefab op de bouw- lokatie aangeleverd tegelijk met de kozijnen, ramen, deuren en andere voorzieningen in de gevels en het dak. Daarna wordt in korte tijd alles op z’n plek gemonteerd. Bovendien is deze werkwijze aan te vullen met tal van extra’s zoals het aanbrengen van een aanbouw, dakkapel, erker o.i.d..
Door de buitengevel (schil) van de woning extra goed te isoleren, bereik je op een efficiënte manier het hoogst haalbare resultaat.